دلیل این توصیه وجود بیش از 30 نوع ترکیبات شیمیایی مختلف در سیر و پیاز است که با عوامل سرطانزا میجنگند.
از جمله مهمترین این مواد میتوان به دیآلیل سولفاید کوئورستین اشاره کرد که به خصوص با عوامل سرطانزایی نظیر نیتروزآمینها و آفلاتوکسینها که در ایجاد سرطان معده، ریه و کبد نقش دارند مبارزه میکنند.
تحقیقات مؤسسه ملی سرطان آمریکا، نشان میدهد در بخشهایی از ایالت جورجیا که مرکز رویش پیاز معروف ویدالیا است، تعداد اشخاص مبتلا به سرطان معده، نصف سایر بخشهای جورجیا و یک سوم تعداد مبتلایان به سرطان در بقیه نواحی آمریکا است.
همچنین دانشمندان دانشگاه هاروارد با مخلوط کردن سیر خرد و له شده در آب آشامیدنی جانوران آزمایشگاهی آنها را در مقابل سرطان مصون ساختند.
دکتر مایکل وارگوویچ در مرکز سرطان اندرسن در هوستون طی تحقیقی دریافته است که مصرف سیر و پیاز به دلیل وجود آللیل سولفاید در آنها تا 75 درصد از سرطان جلوگیری میکند، همچنین ترکیب فوق قادر به جلوگیری از سرطان سینه به میزان 70 درصد است.
توصیه اغلب کارشناسان اولویت مصرف انواع رنگی پیاز به دلیل دارا بودن رنگدانههایی است که خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارند.